Ta en weekend i vackra Sevilla

Upptäck vackra Sevilla

Upptäck vackra Sevilla

Under sommaren måste man njuta av livet. Ett sätt kan vara att ta en resa. Ett förslag kan vara Sevilla i södra Spanien. Många anser att det är Spaniens vackraste stad och det ligger en hel del i det. Staden var faktiskt den fjärde största staden i världen och blev återigen en världsstad i och med Världsutställningen 1992. Sevilla är är huvudstad i provinsen Andalusien och dessutom Spaniens varmaste stad med en medeltemperatur på över 18 grader. Det är också Spaniens fjärde största stad med drygt 1,5 miljoner invånare i storstadsregionen.

Folkslaget morerna från Nordafrika har haft stort inflytande i Sevilla och det syns inte minns på de många vackra byggnaderna. De moriska och gotiska kvarteren i gamla stan i Sevilla står på UNESCOs världsarvslista. Katedralen, som byggdes mellan 1401-1519 på den plats där stadens moské tidigare fanns, är en av de största medeltida gotiska katedralerna i världen. Här finns även Christofer Columbus grav. Alcázar ett kungligt slott med mycket vackra trädgårdar som ursprungligen var ett moriskt palats. Byggnationen började redan på 1100-talet och fortsatte i över 500 år. Torre del Oro, eller guldtornet på spanska, är ett vakttorn som byggdes av berberna under Almohad-dynastin på 1100-talet. Tornet var ett fängelse under medeltiden, och härbärgerar numera ett sjöfartsmuseum. Plaza de España ligger i den väldiga Maria Luisa Park och byggdes till världsutställningen 1929. Byggnaden blandar olika arkitektoniska influenser, bland annat moriska och art decó. Idag finns regeringsbyggnader som rådhuset och ett flertal muséer här. Parken innehåller mängder med vackra fontäner, paviljonger och växter som palmer och apelsinträd. Isla Mágica är en stor nöjespark med ett flertal berg- och dalbanor och en stor sjö. Här finns även Cinemoción, världens största virtual reality-biograf. Aire de Sevilla, arabisk hammam och tetería i närheten av Katedralen. Koppla av med härliga spa-behandlingar och massage i mycket vackra miljöer. Är man i Sevilla måste man ju kolla in passionerad flamenco när den är som allra bäst. Flera ställen finns för detta, exempelvis Los Gallos, El Palacio Andaluz, och Casa Carmen.

  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.
Du måste vara inloggad för att skapa en kommentar.