Barbados erbjuder ”gömda stränder”

Barbados erbjuder magiska stränder - utan andra människor

Barbados erbjuder magiska stränder – utan andra människor

Här kommer några korta tips på vad du kan göra på Barbados. Börja med att åka ubåt och under 45 minuter utforska det kristallklara vattnet. Ta sedan en dag på strande. På Barbados finns det faktiskt ”gömda stränder” och de kallas så för att man kan få ha dem helt för sig själv. Barbados är så rikt på stränder att det går att hitta en alldeles egen oas. Bathsheba är ett exempel på en sådan strand. När du vill utforska igen så kan du glida över den täta regnskogen på Barbados. Ziplinern över Walkes Spring Plantation är drygt 300 meter långt med åtta stationer, den högsta 30 meter över marken och längsta delsträckan är cirka 100 meter. Om vi tittar på djurlivet ovan havsytan så har Barbados sina berömda Green monkeys, de gröna apor som en gång kom till ön som husdjur till slavarna. De lever både vilt och i Barbados Wildlife Reserve. Gå bara inte för nära – de kan snabbt bitas eller sno åt sig kameror eller ryggsäckar.

Barbados är en självständig östat i ögruppen Små Antillerna i Västindien. Ön ligger 434,5 kilometer nordöst om Venezuela. De närmaste grannöarna är Saint Lucia respektive Saint Vincent och Grenadinerna, som båda ligger väster om ön. Barbados har troligen inte bildats av ett vulkanutbrott och består främst av kalksten och korall.

  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.
Du måste vara inloggad för att skapa en kommentar.