Paddla kajak i södra Japan

Okinawa och Japan erbjuder närkontakt med dugong

Okinawa och Japan erbjuder närkontakt med dugong

För några år sedan var jag och paddlade kajak i Japan och öriket kring Okinawa. Den här resan rekommenderar jag varmt då det är så annorlunda. Här kan vem som helst hyra kajak och paddla runt i en fantastisk miljö och spana på valar. Man glider runt och gör strandhugg och besök i små fiskebyar. Det är inte så ”trångt” för endast 42 av de 161 öarna är bebodda. Området har subtropiskt klimat och ligger på samma breddgrad som Hawaii och Florida. Varmt och härligt alltså. Om du har riktig tur kan du se en dugong när du dyker eller snorklar. Undvik bara orkanperioden i augusti och september.

  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.
Du måste vara inloggad för att skapa en kommentar.