Spa: de nya och bästa anläggningarna i Europa

Nya spaavdelningen på Dolder Grand kostade en halv miljard att bygga

Nya spaavdelningen på Dolder Grand kostade en halv miljard att bygga

Om man reser billigt så kan man ibland ha råd att prova något utöver det vanliga. Vi hittade massor av kända och okända resmål på www.hoom.se. Vi hittade dessutom exklusiva lyxhotell och resorts.

1. Opium Health Spa, Elysium, Pafos, Cypern elysium-hotel.com

Cyperns kanske främsta lyxhotell är nybyggt och imponerande. Särskilt inbjudande är den stora poolen omgiven av palmer. Opium health spa håller samma höga klass som hotellet i övrigt. Bland annat finns många varianter av ansiktsbehandlingar. För alla åldrar, även familjer.

2. Aghadoe Heights Hotel & Spa, Cork, Irland aghadoeheights.com

Romantiskt spa med ett Aveda-koncept. Från Aghahoe är det nära till golfbanor och den irländska gröna naturen. Det är lätt att göra trevliga vandringar längs kusten. Strålande service, god mat och trevligt värdpar. För kärleksparet.

3. Toskana Terme Bad Sulza, Tyskland toskana-therme.de

Drygt 20 mil från Berlin och nära Dresden ligger denna unika anläggning, känd för sin Liquid sound pooler. Njut av varmt saltvatten med undervattensmusik och watsu-behandlingar i vatten. Intressant kulturområde i genuina småbyar runt byn Sulza. För den vuxna familjen eller paret.

4. Old Course Hotel & Spa, S:t Andrews, Skottland.oldcoursehotel.kohler.com

Bo direkt vid berömda golfhål och njut av härlig mat och spa i detta klassiska golf-mecca. Hydroterapi och telassoterapi av förvånansvärt hög kvalitet. För golffanatikern, kanske med ej golfande partner.

5. Ragdale Hall Health Hydro and Thermal Spa, Leicestershire, England.ragdalehall.co.uk

Har vunnit otaliga pris för sin lantliga charm och sin spaanläggning. Här trivs gästerna, i vatten som på land, på en stor och välordnad behandlingsavdelning. God mat och kvällsprogram för kvällspigga. Ligger vackert i en idyllisk by i Leicestershire. Främst för kvinnor.

6. Georg Ots Spa, Kuressaare, Ösel, Estland. gospa.ee

Modern och väldesignad anläggning vid havet och segelbåtshamnen. Hit kan man segla på sommaren genom en jättefin skärgård. Prisvärt. Mycket bra behandlingar med skickliga terapeuter. Internationell prägel. Rar stad för promenader. På torget säljs estländskt hantverk. För seglarparet och alla andra som inte upptäckt vår estniske granne.

7. Rogner Bad Blumau Spa, Blumau, Österrike. blumau.com

Cirka tio mil söder om Wien, nära Graz. Välbesökt från hela världen tack vare den spektakulära arkitekturen av Hundertwasser. Resort med allt från bad och träning till förnämlig behandlingsavdelning. Prova deras Tui Nai-behandling för kroppsdelar som ömmar. Kul och spännande för hela familjen.

8. Hotel Terme di Saturnia, norr om Rom, Lazio, Italien. termedisaturnia.it

Italienskt prisbelönt spa med spännande termalbad och hög kvalitet på specialiserade behandlingar. Fräscht och modernt med golfbana på anläggningen och nära till en lugn liten by. För paret som gillar italiensk mat och design.

9. Dolder Grand, Zürich, Schweiz. doldergrand.com

Spaavdelningen på Dolder grand har kostat 500 miljoner och är nätta 4000 kvadratmeter stor. Dolder grand försöker ligga steget före och rymmer flera originella idéer, som möjligheten att bada i varm lavasand. För den som vill kosta på sig lyx utöver det vanliga.

Källa: SvD
  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.
Du måste vara inloggad för att skapa en kommentar.