Bo och shoppa billigt i Kuala Lumpur i Malaysia

Att bo, äta och shoppa i Kuala Lumpur är billigt

Att bo, äta och shoppa i Kuala Lumpur är billigt

Kuala Lumpur i Malaysia rankas bland de billigaste städerna i världen enligt UBS 2009 undersökning ”Prices and Earnings”. Priserna för restaurangmiddagar, hotellvistelser, shopping, kollektivtrafik, billigt flyg, weekendresor och lägenhetshyror är bland de lägsta av 73 städer runt om i världen.

Kuala Lumpur erbjuder en av världens billigaste semestrar och priset för en natt på ett förstklassigt hotell, middag för två, taxi, hyrbil, teaterbiljetter och andra mindre utgifter är mindre än hälften av genomsnittet i världen och näst lägst i världen efter Mexiko City. Priset i Kuala Lumpur är $310, jämfört med $750 i Singapore och $520 i Bangkok.

Priserna för dammode är de lägsta i världen, vid sidan av Manila och priserna för herrkläder är näst billigast efter Manila. Kuala Lumpur ligger 18,5 på en index där New York är 100, Köpenhamn 104,4, Helsingfors 103,7, Oslo 102,2 och Stockholm 86,7. En korg med 122 varor och tjänster kostar $1282 i Kuala Lumpur och är världens tredje billigaste, medan priset för motsvarande korg i Oslo och Köpenhamn är dyrast med sina $3340 respektive $3217.

Det genomsnittliga priset för en trerättersmiddag på restaurang i Kuala Lumpur är $17, den billigaste i världen efter Delhi, $13, vilket kan jämföras med $62 i Oslo och $58 i Helsingfors.
Kuala Lumpur har tillsammans med Kairo och Peking världens billigaste trestjärniga hotell. Endast Mexiko City har billigare femstjärniga hotell och Manila har samma pris som Kuala Lumpur.

Kollektivtrafiken är också bland världens billigaste, medan Stockholm har den dyraste. Lägenhetshyror, baserat på priset för en fyrarums möblerad lägenhet och en trerums omöblerad lägenhet, är världens billigaste. Livsmedelspriserna i Kuala Lumpur, som bygger på ett urval av 39 västerländska livsmedel, är bland de fyra billigaste i världen.

SvD I  Aftonbladet

  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.
Du måste vara inloggad för att skapa en kommentar.