Upptäck vackra Azorerna – hela nio öar – med lågprisflyg

 

Vackra Azoerna har stora vulkansjöar

Vackra Azorerna har stora vulkansjöar

 

Närheten till Atlanten är påtaglig

Närheten till Atlanten är påtaglig

 

Valsafari är ett måste på Azorerna

Valsafari är ett måste på Azorerna

Ögruppen Azorerna ligger och guppar i den stora Atlanten och hit hittar många. Ögruppen består av nio öar och ligger ca 150 mil utanför Portugals kust och är därmed Europas västligaste utpost. Öarna har tillsammans ca 250 000 invånare. Öarna indelas i tre områden: Sydostöarna, där Sao Miguel och Santa Maria ingår. Mittöarna, där Terceira, Graciosa, Sao Jorge, Faial och Pico ingår och till sist Nordvästöarna med Flors och Corvo.

1. Sao Miguel
Azorernas största ö är ca 750 km2 stor med en befolkning på runt 160 000 invånare. På Sao Miguel ligger Azorernas huvudstad Ponta Delgada med ca 40 000 invåndare. Här har man en trevlig golfbana i en fantastisk natur. Sao Miguel har en stor flygplats ca 2 kilometer från Ponta Delgada och har dagliga flyg till Lissabon såväl som flyg mellan öarna. Flyg till Lissabon tar ca 2 timmar.

2. Pico
Pico är Azorernas näst största ö med en yta på 448 km2. På ön finns Azorernas (och Portugals) högsta berg som är 2350 meter. Pico är en slocknad vulkan och ön är full av spår, stelnad lava, grottar och tunnlar, av tidigare utbrott.

3. Terceira
Terceira har en yta på 382 km2. Öns huvudstad heter Praia da Vitória och har en internationell flygplats.

4. Santa Maria
Santa Maria är Azorernas tredje minsta ö, med en yta på 92 km2. Ön har en internationell flygplats och nås med 15 minuters flyg från Sao Miguel. Santa Marias västra delar är platta, i kontrast till bergen i öster. Ön var den första av Azorerna som upptäcktes (1427) och senare den första som befolkades.

5. Graciosa
Graciosa är 61 km2 stor och kallas för den vita ön på grund av landskapet och ett par platser där vita bergarter dominerar.

6. São Jorge
Sao Jorge är en avlång ö (65km lång, 8km bred) med en yta på 246 km2 och ligger mellan Terceira, Graciosa, och Pico. Öns största städer heter Calheta och Velas.

7. Flores
Flores har en yta på 142 km2 och är en av Azorernas vackraste öar. Landskapet är mycket dramatiskt, med branta berg, vattenfall, grottor och klippor vid kusten som stupar 600 meter ner i havet. Flores är Europas västligaste utpost. Flygresan hit från Ponta Delgada tar ca 50 minuter.

8. Corvo
Corvo är Azorernas minsta ö med en yta 17 km2. Ön har endast 300 invånare som nästa alla bor i staden Vila Nova, som är en pittoresk liten stad med vindlande gränder.

9. Faial
Faial har en yta på 173 km2. Huvudstaden Horta är Azorerna vackraste stad. Marinan i staden är välbesökt av atlantseglare som har ön som sitt sista stopp innan de far vidare till USA eller Europa, detta har gjort staden till Azorernas livligaste plats.

Här hittar du lågprisflyg till Azorerna och Portugal.

  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.
Du måste vara inloggad för att skapa en kommentar.