Upptäck Australien med lågprisflyg och billiga flygbiljetter

Surfaren Michael Brennan i en tub i Australien

Surfaren Michael Brennan i en tub i Australien

Australien har gigantiska och torra ökenområden, ångande tropiska regnskogar, världens största korallrev och otroligt vänliga människor. En rundresa i Australien bjuder på både omväxlande och spännande möten. Ena dagen shoppar man märkeskläder i hippa butiker bland silverglänsande skyskrapor i mångmiljonstaden Sydney, för att i nästa stund sitta under stjärnhimlen ute i vildmarken och lyssna till de förtrollande tonerna från en didgeridoo, trakterad av en aborigin i höftskynke och bar överkropp. Dagen efter lämnar man det snustorra ökenklimatet och flyger till Cairns i nordöst bara för att dränkas av ett tropiskt skyfall på väg mot spa-hotellet inne i regnskogen. Och nån dag senare snorklar man bland allehanda färggranna fiskar ute på det Stora barriärrevet. Eller surfar på gigantiska vågor som Michael Brennan. Säg ett land som matchar den blandningen.

Men det som kanske mest av allt överraskar är människornas värme och öppenhet. Visst finns här de ordkarga machomännen som blänger snett på allt och alla som avviker från deras norm, som helhet är dock australierna ett särdeles välkomnande släkte. Eller som det stod på en skylt i parken Royal Botanic Gardens i Sydney: ”Please walk on the grass”. Hela 16 av världens 20 giftigaste ormar slingrar till exempel omkring i just Australien. Kanske är det ett sätt att hantera det latenta hotet från denna dödliga fauna, en slags terapi, som gör att australierna inte försitter ett tillfälle att berätta hårresande historier om människor – påfallande ofta turister – som blivit uppätna av blodtörstiga hajar och krokodiler eller bitna av giftiga ormar och spindlar. Det viktiga är att veta att så är fallet.

Här är 5 lågprisflygbolag som flyger på Australien:

1. Air Asia flyger på Guldkusten, Melbourne och Perth från Kuala Lumpur i Malaysia. Du kan tjäna pengar från Europa om du har ett stopp i Malaysia.
2. Viva Macau flyger på Sydney från Macau och Hong Kong.
3. Tiger Airways från Singapore till Perth.
4. Jetstar Airways flyger på flera destinationer
5. V Australia flyger mellan Melbourne, Brisbane, Sydney och Los Angeles.

  1. Helena
    mars 18th, 2009 i 22:05 | #1

    Bra tips för en annan som flaxar mot Sydostasien i vinter. Återkommer då 😉

  1. Inga trackbacks än.
Du måste vara inloggad för att skapa en kommentar.