Hem > Lågprisflyg > Lågtryck i ekonomin – men du kan alltid resa med lågprisflyg

Lågtryck i ekonomin – men du kan alltid resa med lågprisflyg

 

Lågtryck i den globala ekonomin

Lågtryck i den globala ekonomin

Den svenska ekonomin är överlag i gott skick men det är ingen garanti för att vi inte ska drabbas av en kännbar lågkonjunktur. Sverige är en liten och öppen ekonomi vilket innebär att om det stormar på världshaven så gungar även den svenska träskutan. En ljuspunkt för 2009 och 2010 är att Riksbanken har börjat sänka sin viktigaste styrränta, reporäntan, och det ordentligt. Bara i oktober sänkte Riksbanken reporäntan med 1,0 procentenhet till 3,75 procent. Och man räknar med ytterligare räntesänkningar framöver och att reporäntan är så låg som 2,0 procent om ett år. 

 

Dessutom har regeringen aviserat att de kommer att lätta på plånboken med så mycket som cirka 1 procent av BNP. Åtgärderna från Riksbanken och regeringen ger stöd åt ekonomin men inte tillräckligt för att en lågkonjunktur ska kunna undvikas. Det är alltså dags att dra på sig regnställ och stövlar, för mycket tyder på att lågtrycket håller på att fördjupas.

På bilden syns Island som fått smaka lågtryck både på land och i banksfären.

Att resa billigt är dock aldrig fel, och lågprisflyg är ett vasst alternativ.

  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.
Du måste vara inloggad för att skapa en kommentar.