Hem > Lågprisflyg, lågprisflygbolag > Flyg grönt med lågprisflyg

Flyg grönt med lågprisflyg


Lågprisflyg är det mest miljövänliga alternativet när man flyger sett till utsläppen per flygstol. Sämst i testet är British Airways och Lufthansa. De båda bolagen släppet ut cirka 40 procent mer koldioxid i atmosfären jämfört med lågprisflygbolag som Sterling och Ryanair. Anledningen till att lågprisbolagen får så goda betyg är naturligtvis att de ser till att fylla planen ordentligt. En annan faktor är att British Airways i en jumbojet bara har 300 flygstolar medan ett charterflyg kan ha upp till 580 stolar. Det gör att utsläppen per flygstol nästan är dubbelt så stor hos British Airways.

Trots att lågprisbolagens utsläpp per flygstol anser forskarna inte att de är föredömen eftersom anledningen till att deras plan är välfyllda är inte för att värna om miljön utan för att biljettpriserna ska vara låga. Att priserna är låga gör i sin tur att människor köper mer flygresor. En generell regel man som kund kan gå efter är att se hur gammal flygplansflottan är. Ju äldre flygplanen är desto större bränsleförbrukning har de.

Undrar hur länge det dröjer innan flygande regleras.

  1. Reseskribent Inger
    mars 8th, 2008 i 16:04 | #1

    Har lämnat en kommentar till ditt inlägg på min blogg :

    http://blogg.aftonbladet.se/13829/perma/758662

  1. Inga trackbacks än.
Du måste vara inloggad för att skapa en kommentar.