Lågprisflyg till USA?

Ännu finns inte några riktiga lågprisflyg över den stora mörka Atlanten. MEN… enligt Open Skies-avtalet mellan EU och USA ska flygkonkurrensen släppas fri från och med den 30 mars 2008. De nya reglerna öppnar för lågprisflyg, och det tillsammans med billig dollar är mumma för oss som är ressugna.

Här är några generella tips på hur man kan gå till väga i sökandet efter billiga flygbiljetter ”lågprisflyg” till USA.
– Ha tålamod. Sök runt på nätet och jämför priser på resebyråernas sajter. Tänk på att lågprisflygbolagen inte finns med på alla sajter. Leta (se länk)!
– Ta inte för givet att lågprisflygbolagen alltid är billigast. Jämför alltid med traditionella flygbolag.
– Tänk på var du landar. Försök ta reda på vad det kostar att ta sig från flygplatsen in till stan. Flygbussen kan vara dyrare än du tror (det är faktiskt sant).
– Glöm inte att charterarrangörerna även säljer enbart flygstolar.
– Funderar du på en dyr storstad som till exempel New York (bilden) kan det löna sig att jämföra flygpriset med charterarrangörernas paketresor. Chartern har ofta förhandlat ner sina hotellpriser så att du kan göra en bättre affär om du köper ett paket. Kontrollera också om ditt flygbolag erbjuder billiga hotell.
– Om du inte vill boka på nätet, så försök ändå göra dina efterforskningar hemma vid datorn. Det en fördel att vara påläst och veta vad de billigaste resorna kan kosta när du kommer till resesäljaren.

 1. Anna
  november 11th, 2007 i 12:43 | #1

  No honey – det är inte tvådagarsångesten som talar…
  Det är läskigt med läsare helt enkelt…

 2. Erik Olsson
  november 11th, 2007 i 12:46 | #2

  Inte bra… jante…

 3. Anne L
  november 11th, 2007 i 13:33 | #3

  Tack för bra information och blogg! 😉

 4. Anna
  november 11th, 2007 i 16:25 | #4

  Why oh why? :O

 5. SAM
  mars 30th, 2008 i 20:23 | #5

  Finns det någon mer information om detta? Eller du kanske kan berätta hur man tar sig till USA billigast? och om man sedan vill resa inom USA? Jag ska till Orlando i Florida med föräldrar och systeri sommar. Vore jättesnällt med lite vägledning! Vi funderar på att besöka New York och Bahamas öarna.

  //Samantha

 1. Inga trackbacks än.
Du måste vara inloggad för att skapa en kommentar.