Hem > barcelona, billiga flygbiljetter, Lågprisflyg > I love Barcelona – mucho

I love Barcelona – mucho

Älskar att flaxa ner till Barcelona och bara glida runt och kolla på vacker arkitektur och smaska tapas (och gott vin). Väl där kan det här vara några spännande platser att besöka:

Picassomuseet är värt ett besök. Ta bergsbanan upp till Montjuic och kika in på Miromuseet. Vandra därefter ner genom parken. Stanna och drick en öl på kafeet halvvägs ner. Gå på operan om du har tillfälle. Loppis nere vid vattnet efter Las Ramblas (by night på bilden). Missa inte grönsaksmarknaden där. Snabbköpet vid Placa Catalunya har olivolja, saffran att ta hem eller för presenter.

Parque Güell är bästa ställe för en paus i storstadslivet. Här har ett par svenska kändisar tagit ut svängarna. Kan var en underbar och rofylld (lustfylld) park designad av Gaudí.

Plaza Espana bjuder på en vacker ljusshow på kvällarna till klassisk musik. Alla Gaudís verk är väldigt vackra att uppleva och bör ses. Och så stranden, mitt i staden.

Köp pass till någon avturistbussarna. De utgår från Placa Catalunya och kör runt till stadens alla sevärdheter. Det finns olika bolag men de täcker ungefär samma område. Bussarna avgår var 20 min, sen hoppar man av och på som man vill. En dagsbiljett kostar ca 20 euro men köper man en tvådagars blir det cirka 4 euro mer – så det lönar sig verkligen att köpa för minst två dagar. Med biljetten får man en karta med alla sevärdheter och en del rabatter på inträden och så.

Tips på gratisnöjen: Strosa på Ramblan, besök saluhallen Mercat, titta på papegojor i någon av stadens alla parker, se häftig arkitektur överallt, hör historiens vingslag i de gotiska kvarteren. Barcelona är en fantastisk storstad med massor att se – glöm bara inte bort att gå vilse, det är oftast det mest spännande.

 1. Frida
  november 15th, 2007 i 20:39 | #1

  Haha jasså, taaaack. Barcelona verkar gööööött iof =P

 2. Frida
  november 15th, 2007 i 21:25 | #2

  Jag svängde förbi, men det var jäkligt sopigt därinne.

 3. Anna
  november 15th, 2007 i 22:35 | #3

  Erko, var ska man bo i Paris?

 4. Erik Olsson
  november 15th, 2007 i 22:58 | #4

  Lancaster

 1. Inga trackbacks än.
Du måste vara inloggad för att skapa en kommentar.