Hem > billig resa, indonesien, Lågprisflyg, orangutang, sumatra > Orangutanger på Sumatra – upptäck vackra Indonesien

Orangutanger på Sumatra – upptäck vackra Indonesien


I början av 2007 var jag på ön Sumatra som är en del av Indonesien. Jag tog båten från Penang till Medan och åkte därefter till djungelbyn Bukit Lawang, där man både kan köra trekking eller – det som jag ville – se orangutanger. I Bukit Lawang finns ett rehabiliteringscenter för orangutanger som varit i fångenskap. På detta center lär utbildad personal dem att åter leva i djungeln. De får t ex lära sig att skaffa mat själva även om de två gånger om dagen får lite bananer och mjölk. Tanken är väl att det ska vara lite uppmuntran på vägen. Vackra djur som är hotade av skogskövling. Titta bara på den lilla akrobaten på bilden…

 1. Dana88
  juni 26th, 2007 i 19:19 | #1

  Gulligaste jag sett. Någon tycker den liknar Bert Karlsson. Kanske när han jagar Linda B. 😉

 2. Inger Hansson
  juli 1st, 2007 i 14:07 | #2

  Jättegullig!

  Kul att du gillade min blogg om resor :)

  Jag gillar din! Precis min inställning till resor. Det ska vara billigt OCH bra.

 1. Inga trackbacks än.
Du måste vara inloggad för att skapa en kommentar.