Hem > atlanten, billiga flygbiljetter, EU, Lågprisflyg, USA > Lågprisflyg över Atlanten snart möjligt

Lågprisflyg över Atlanten snart möjligt


Häromdagen godkände EU-ländernas transportministrar det så kallade Open skies-avtalet mellan EU och USA. Avtalet öppnar för billigare flyg över Atlanten. Den 30 mars 2008 träder avtalet i kraft. Open skies-avtal i en generell betydelse är luftfartsavtal mellan länder som ger möjlighet för flygbolag att på rent kommersiella grunder flyga fritt och konkurrera med varandra. I äldre luftfartsavtal kan finnas begränsningar i till exempel vilka orter flygbolagen får flyga till, hur många flygbolag som får flyga eller hur många flygningar man för göra. Det kan också finnas krav på att flygpriserna ska godkännas av myndigheterna.

Konkret innebär detta billigare biljetter och glada resenärer.

  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.
Du måste vara inloggad för att skapa en kommentar.