Hem > fly nordic, flynordic, lågkostnadsflygbolag, Lågprisflyg, md-80 > Lågprisflyg med FlyNordic

Lågprisflyg med FlyNordic


FlyNordic har sitt ursprung i ett privatägt flygbolag som från 2001 flugit reguljärflyg mellan Luleå och Stockholm. Finnair köpte majoriteten av bolaget hösten 2003 och med ny ledning transformerades verksamheten till ett lågkostnadsflygbolag. Samtidigt expanderade trafiken dramatiskt med linjer till Oslo, Köpenhamn, Göteborg och Umeå. FlyNordic är ett helägt dotterbolag till Finnair och flyger ca 110 000 passagerare varje månad på mer än 200 avgångar per vecka mellan Stockholm och Luleå, Umeå, Kiruna, Östersund, Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Bergen, Dublin, Tallinn, Bordeaux, St. Tropez och Grenoble. Flygplansflottan består av åtta MD-80.

  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.
Du måste vara inloggad för att skapa en kommentar.