Hem > flygplats, Lågprisflyg, röntgen > Flygplats gör en riktig genomlysning

Flygplats gör en riktig genomlysning


En ny typ av röntgenmaskin har installerats på flygplatsen i Phoenix i USA och ska nu testköras. Poängen är naturligtvis att se om passagerare har dolda vapen eller sprängmedel på sig. Själva tekniken kallas backscatter och har funnits i åratal men den har inte implementerats på grund av integritetsfrågor. Personalen som sköter maskinen får en så bra bild av passagerarna att det kan uppfattas som kränkande. Nu går det att göra vissa delar av människans anatomi extra suddig för att komma runt problemet men då minskar också möjligheten att upptäcka gömda vapen. Det är frivilligt att låta sig röntgas av maskinen under testperioden så det återstår att se om tekniken implementeras på fler flygplatser i USA. Kanske kommer det att bli ett populärt jobb i framtden…?

  1. Inga kommentarer än.
  1. Inga trackbacks än.
Du måste vara inloggad för att skapa en kommentar.